Обществени поръчки за ремонти и сметоизвозване се изпълняват срещу милиони

...
Обществени поръчки за ремонти и сметоизвозване се изпълняват срещу милиони
Коментари Харесай

Как се харчат пари за образование за ремонти

Обществени поръчки за поправки и сметоизвозване се извършват против милиони левове от парите за обучение. Това откри инспекция на екип на предаването „ Разследване”, съобщи NOVA.

Оказва се, че ремонтът на дребен мезонет от 80 кв.м коства 36 660 лева Плащането е към фирма-изпълнител по социална поръчка, а обектът - един от четирите жилището, предоставени на Техническия университет във Варна от регионалната администрация за посрещане на почетни посетители.

Според множеството предложения на пазара в морската ни столица за работа от груби стени до ключ цената е 35 лева./кв.м. При към 250 кв.м стени и тавани, изработка на две бани, шпакловка и ламинат за пода костват 19 000 лева, пресмятат строителите.

Университетът, който всички желаеме да звършим

Документът е част от огромна социална поръчка за поправки по сградния фонд на университета във Варна - всичко на обща стойност 3,6 млн. лева В разгара на работата по поръчката, през 2017 година в двора на заведението екипът на „ Разследване” видя два работен буса. Проверка по номерата им сочи благосъстоятелност на строителната компания на Стефан Начев от Шумен – зет на ректора на университета, проф. Росен Василев. Служители в заведението настояват, че в прорез със закона, хората на роднината скрито работят по ремонтите в учебното заведение. Ректорът отхвърля. Шуреят също.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР