Обществената трапезария във Велико Търново ще работи с увеличен капацитет

...
Обществената трапезария във Велико Търново ще работи с увеличен капацитет
Коментари Харесай

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Обществената столова във Велико Търново ще работи с повишен потенциал през цялата 2018 година, осведомиха от общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ”. Трайно повишен остава потенциалът на обществената услуга, обезпечена от Общината в поддръжка на хората от най-уязвимите групи – 75 са бенефициентите й. Те ще получават топъл обяд /супа, главно ядене, самун, най-малко един път седмично и десерт/ във всеки от оставащите 207 работни дни до края на годината.

Необходимото финансиране в размер на 45 022 лв. е контрактувано с фонд „ Социална протекция ” към Министерството на труда и обществената политика.

Услугата „ Обществена столова ” се извършва от Домашния обществен патронаж в Дебелец. Целите са възстановяване качеството на живот и облекчаване на потребностите от храна на хора, които по справедливи аргументи не могат да си я обезпечат сами. Потребителите получават дневните си порции всеки ден от понеделник до петък в постройката на Регионалната здравна ревизия във Велико Търново.

Социалната услуга е налична за следните категории бенефициенти, всеки от които би трябвало да е с непрекъснат адрес в старопрестолния град или обитаемоте места от общината-жители без приходи и близки, които да се грижат за тях, хора и фамилии, чиито приходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, поради което получават месечни помощи по реда и изискванията на Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне. С право са още самотно живеещи лица, които получават минималните типове пенсии, скитащи и бездомни хора, в това число деца, регистрирани в дирекция „ Социално подкрепяне “, а също и лица от уязвими групи, в това число жители на трети страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР