Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019

...
Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019
Коментари Харесай

Обществената трапезария във Велико Търново ще работи през цялата 2019 г.

Обществената столова във Велико Търново ще работи през цялата 2019 година, освен това с повишен потенциал, оповестиха от общинската дирекция "Социални действия и опазване на здравето ". Общината поддържа 75 души, които във всеки работен ден ще продължат да получават топъл обяд.

Необходимото финансиране в размер на 54 157,50 лв. е обезпечено от фонд "Социална протекция " към Министерството на труда и обществената политика, споделиха още от пресслужбата на община Велико Търново.

Услугата "Обществена столова " се извършва от Домашния обществен патронаж в Дебелец. Достъпна е в това число и за деца, навършили седемгодишна възраст. Потребителите би трябвало да бъдат поданици на Велико Търново или общината, да са без приходи и близки, които да се грижат за тях; хора и фамилии, чиито приходи са по-ниски от диференцираните минимални прагове, поради което получават месечни помощи; самотноживеещи, които получават минималните типове пенсии; скитащи и бездомни хора, в това число деца, регистрирани в дирекцията "Социално подкрепяне "; хора от уязвими групи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР