Обществената поръчка за стадион Христо Ботев бе публикувана в сайта

...
Обществената поръчка за стадион Христо Ботев бе публикувана в сайта
Коментари Харесай

Публикуваха обществената поръчка за Колежа

Обществената поръчка за стадион Христо Ботев бе оповестена в уеб страницата на АОП през днешния ден в 10:00 часа. Срокът за подаване на документи за избор на строител е 15 септември 2020г. Прогнозната стойност пък е 44 348 399,28 лева без Данък добавена стойност.

Срокът за осъществяване на поръчката е 730 дни.

Условията за компаниите, които желаят да вземат участие са:

1. Участникът да е осъществил най-малък общ оборот за последните три завършили финансови години, изчислен на база годишните обороти по смисъла на § 2, т. 66 от ДР на Закон за обществените поръчки.
2. На съображение член 171 от Закон за устройство на територията участникът, както и всеки стопански оператор, които ще извършва строителни деиности като подизпълнител или член на обединяване, да има застраховка „ Професионална отговорност “ на строителя за вреди, породени на други участници в строителството и/или на трети лица в резултат на непозволени деиствия или бездеиствия при или във връзка осъществяване на отговорностите му, или еквивалентна застраховка/гаранция за професионална отговорност според съответното национално законодателството за задграничните лица.

По т. 1:
Размерът на осъществения общ оборот да бъде най-малко 40 000 000 (четиридесет милиона) лв., общо за последните три завършили финансови години.

По т. 2:
Минимална застрахователна сума, избрана според член 5, алинея 2, т. 2 от Наредба за изискванията и реда за наложително обезпечаване в проектирането и строителството, е в размер на 400 000 лв..

Списък и малко изложение на критериите за асортимент:

1. Участникът да е извършил деиности с предмет и размер, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 7 години, считано от датата на подаване на офертата. Периодът, за които се изисква съответния опит, е продължен на 7 години на съображение член 63, алинея 2 от Закон за обществените поръчки поради събитието, че поради спецификата на градежа и размера на инвестицията, такива обекти се осъществят по-рядко и за по-дълъг времеви интервал. В тази връзка условието за добит опит през последните 5 години от датата на подаване на офертата ще се яви ограничаващо изискване, тъи като ще попречва евентуални участници да подадат предложения за присъединяване в процедурата, заради неспособност добитият от тях опит в по-ранен интервал да попадне в 5-годишния интервал от датата на подаване на офертата. Това от своя страна би довело и до нарушение на правилата за свободна конкуренция и недопускане на дискриминация, прогласени в член 2 от Закон за обществените поръчки. На съображение изложените условия, срокът за дължим опит се удължава на седем години, считано от датата на подаване на офертата.
2. Участникът да разполага с личен състав с избрана професионална подготвеност за осъществяването на поръчката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР