Обществената поръчка за доставка на топъл обяд в Карлово докара

...
Обществената поръчка за доставка на топъл обяд в Карлово докара
Коментари Харесай

Кметът на Карлово отърва глоби за 10 хиляди лева

Обществената поръчка за доставка на топъл обяд в Карлово докара две санкции на кмета на общината. От АДФИ подхванали инспекция на документите по-рано тази година и разкрили нарушавания, поради които били формирани актове. По-късно на Емил Кабаиванов му били наложени две наказания в размер 7803,28 лева и 2303,51 лева, напомнят от TrafficNews. От градската администрация атакували наказателните постановления в съда, като се оказало, че инспекторката, която ги е съставила, е позволила основни нарушавания.

До инспекция на цялата документи се стигнало, откакто от организацията открили, че сред Община Карлово и Национална асоциация за отбрана на пациента (НАЗП) има подписан контракт за възлагане на общестена поръчка за доставка на топъл обяд. Той обаче бил подписан, без да се организира конкурс за избор на компания реализатор. Кметът Кабаиванов обяснил, че все още на възлагане на поръчката, прогнозната ѝ стойност не надвишавала 70 000 лева Поръчките, чиято планирана стойност е под този предел, могат да бъдат възлагани без конкурс, според нормативната уредба.

През 2016-а година градската администрация кандидатствала за разпределяне на безплатна финансова помощ за обезпечаване на топъл обяд. От него трябвало да се възползват 268 лица за интервал от 136 работни дни. Стойността на един обяд била 2.30 лева дневно. Бюджетът на плана включвал 83 830,40 лева за закупуване на храна; 4 191.52 лева за административни разноски и разноски за превоз и предпазване на храните и 4 191.52 лева за съпътстващи ограничения. Общата стойност на поисканата безплатна помощ била 92 213.44 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР