Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на

...
Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласуване на
Коментари Харесай

ЦИК обяви обществена поръчка за 3000 машини за гласуване за евровота

Обществена поръчка за закупуването на 3000 машини за гласоподаване на идните избори за Европейски парламент разгласи Централната изборна комисия.

Съобщението бе оповестено на уеб страницата на ЦИК през вчерашния ден вечерта.

Максималната планирана стойност на социална поръчка е сума в размер на 7 500 000 (седем милиона и петстотин хиляди) лв. без включен Данък добавена стойност.

Сумата включва и логистично обезпечаване и обслужване на профилираните устройства до секционните изборни комисии в страната, както и образование на персоналa за работа с устройствата.

Отговорно длъжностно лице е Николай Желязков - основен юрист в Дирекция " Администрация " на Централната изборна комисия.

Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд посредством Централната изборна комисия в тридневен период от оповестяването му.
 Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласоподаване
Основен приоритет за ЦИК е въвеждането на машинно гласоподаване

Днес е крайният период за предаване на бумаги и стартира регистрация за изборите на партиите и обединенията

Основен приоритет сега за ЦИК е въвеждането на машинното гласоподаване . Обществената поръчка за машините би трябвало да бъде оповестена до края на седмицата. Това съобщи в края на март на конференция ръководителят на комисията Стефка Стоева.

Което е в границите на нашата подготвеност , ще го създадем, за да може да има машинно гласоподаване , сподели новият представител на ЦИК Александър Андреев по повод забавянето на публичната поръчка за машинното гласоподаване.

Надяваме се тази седмица да бъде оповестена публичната поръчка , добави тогава той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР