Обществена поръчка за цялостна организация на българското участие и вътрешно

...
Обществена поръчка за цялостна организация на българското участие и вътрешно
Коментари Харесай

България инвестира 6,8 млн. лв. за участието си в световно изложение  

Обществена поръчка за цялостна организация на българското присъединяване и вътрешно създаване на павилион на стойност 5,7 млн. лева без Данък добавена стойност (или над 6,8 млн. лева с ДДС) в Дубай, излиза наяве от съобщение на икономическото ни министерство.
Държавата ни е наела павилион на два етажа с обща повърхност 817 кв. м. Партерният етаж е предопределен за изложбена част. Първият етаж е за офиси, конферентни зали, ВИП-зала, складови и санитарни пространства.
Според контракта за присъединяване на Република България в Световното универсално ревю ЕКСПО 2020 Дубай павилионът би трябвало да бъде издигнат от Организатора до 20 октомври 2019 година Изпълнителят може да стартира строително-монтажните, надлежно довършителните работи и дейностите по вътрешно създаване и оформление на павилиона по-късно. Вносът на експонати ще бъде позволен от 20 май 2020 година
 

 
Дейностите по поръчката включват създаване на идея за българския павилион, неговото създаване, поддръжка и ремонт, както и организирането на събития в границите на целия интервал от 6 месеца на ЕКСПО 2020 за представянето на България.
Изложението ще се организира в интервала от  20 октомври 2020-та до 10 април 2021-ва година.
Страната ни ще показа своя повсеместен облик по подтема „ Мобилност “. В нея, съгласно възложителя България, най-добре се вписва, отчитайки нашето стратегическо географско състояние, транспортни коридори, достъп до пазари и културни въздействия, както и одобряването през последните години на България като страна с висок софтуерен потенциал.

Подтема „ Мобилност “ се концентрира върху по-интелигентно и по-продуктивно придвижване на хора, артикули и хрумвания, като се занимава с области като превоз, пътешестване и изследване, персонална подвижност, логистика и цифрова връзка.
„ Участието на страната ни в ЕКСПО 2020, ще даде опция както за усилването на позициите ни като логистичен и културен хъб сред Европа и Азия, по този начин и за обезпечаване на по-добър достъп до районите на Близкия Изток, Африка и Южна Азия и техните пазари “, се сочи в прессъобщение на ведомството.
Темата на ревюто е: „ Свързвайки мозъците, сътворяваме бъдещето “, а подтемите са „ Мобилност “, „ Възможност “ и „ Устойчивост “.
Участието на България в него се чака да способства за реклама на родното произвеждане, технологии, услуги и новаторски решения, научните ни и културни достижения, намиране на благоприятни условия за реализацията на българските артикули на интернационалните пазари.
С решение на Министерски съвет министърът на стопанската система Емил Караниколов е избран за народен общоприет комисар на българското присъединяване в Световното универсално ревю ЕКСПО 2020.

85 от 190 страни участници ревюто ще изградят независимо своите павилиони, включително Германия, Италия, Австрия, Полша, Словения, Чехия, Унгария, Индия, Република Корея, до момента в който страни като Естония, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Молдова и Грузия.
Подобно на България те също наемат павилиони са задължени да разработят и завършат цялостното им вътрешно оформление.
Германия ще построи своя павилион на повърхност от 4600 кв.м., като за присъединяване си в ЕКСПО 2020 страната е отделила бюджет от 50 млн. евро . Същевременно федерална провинция Баден-Вюртемберг ще бъде показана с обособен павилион от 2000 кв.м.
Павилионът на Индия ще се простира също на повърхност от над 4600 кв.м., като бюджетът единствено за строителството му е 50 млн. евро.
Страни като Словения с по-малки терени – 1550 кв. м., са възнамерявали средства в размер на 9.7 млн. евро за построяването на павилионите си, а бюджетите за присъединяване на Полша и на Чехия възлизат надлежно на 20 млн.евро и 12 млн. евро. Държавите с наети павилиони са планували бюджети от порядъка на 4 млн. евро (Естония) – 4.5 млн. евро (Хърватия) за своето присъединяване. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР