Обществена поръчка за проектиране на охранителни канали, които да улавят

...
Обществена поръчка за проектиране на охранителни канали, които да улавят
Коментари Харесай

В Стара Загора изграждат охранителни канали за улавяне на скатните води

Обществена поръчка за планиране на охранителни канали, които да улавят скатните води, ще разгласи Община Стара Загора. Целта на плана, създаден от проектанта Трайчо Николов, е водите да не се стичат по улиците на града и да повреждат инфраструктурата.

От общината показват, че актуалната канализационна система на града не може да обхване водите при мощни дъждове. Охранителните канали, с които Стара Загора е разполагала, са били унищожени през 70-те години на предишния век. По тази причина сега дъждовните води от кв. " Лозенец " се изсипват по скатовете към центъра.

Предвижда се и 800-метровият охраняем канал в кв. " Лозенец ", който не действа, да бъде изчистен и възобновен. Дъждовните води няма да влизат в канализационната мрежа, а ще се водят в две направления - на юг към река Берекетска и на изток към река Бедечка.

Проектът планува създаване на охранителни канали от кв. " Лозенец " към парк " Митрополит Методий Кусев ", като трасето ще минава от запад на изток и ще продължава като закрито оборудване по ул. " Августа Траяна " до река Бедечка.

Зам.-кметът на Стара Загора Янчо Калоянов уточни, че общината ще търси външно финансиране за реализацията на плана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР