Обществена поръчка за изграждането на три нови паркинга обявиха от

...
Обществена поръчка за изграждането на три нови паркинга обявиха от
Коментари Харесай

Три нови паркинга на невралгични места изграждат в пловдивския район „Западен“

Обществена поръчка за построяването на три нови паркинга оповестиха от пловдивския регион “Западен “. Те ще бъдат на улица „ Бряст “, улица „ Ружа “ и бул. „ Копривщица “, заяви за Actualno.com кметът на региона Димитър Колев.
Улица „ Бряст “ е една от най-невралгичните точки що се отнася до паркирането. Тук с изключение на живущите стопират и студенти, които населяват общежитията на Медицинския университет, а това постоянно основава напрежение сред тях . Именно на „ Бряст “ през 2015-та година в една нощ пламнаха по едно и също време четири автомобила на студенти. Мнозина тогава се усъмниха, че пожарът е провокиран съзнателно, само че това по този начин и не бе потвърдено. На улица „ Бряст “ ще бъдат построени напълно нови 28 места , като от тях едно ще е за хора с увреждания.

Другият паркинг, който ще се построи, е на улица „ Ружа “ в пространството сред двата 16-етажни блока. Той ще е за 48 автомобила, като две от местата ще са за инвалиди.

Най-големият паркинг ще е на бул. „ Копривщица “ зад известния като Натовския блок. Съоръжението ще е за 50 автомобила , като тук още веднъж са планувани 2 места за инвалиди.
Общата сума за трите паркинга е близо 250 хиляди лв. , като най-големият е и най-скъп. Всички паркоместа ще бъдат маркирани, оградени със скоби и предоставяни против абонамент от 20 лв. според Наредбата за местодомуване на моторни транспортни средства.

Само преди седмица точно в „ Западен “ започва и построяването на първия в Пловдив общински многоетажен паркинг. Той ще бъде ситуиран на четири етажа, от които първият ще е за търговски площи, а останалите три ще са за паркиране и ще побира 150 автомобила .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР