Обществена поръчка с прогнозна стойност 9,2 млн. лв. без ДДС

...
Обществена поръчка с прогнозна стойност 9,2 млн. лв. без ДДС
Коментари Харесай

Разширяват бул. Ломско шосе в София, инвестицията е 9,2 млн. лв.

Обществена поръчка с планирана стойност 9,2 млн. лева без Данък добавена стойност за първи стадий от разширението на бул. " Ломско шосе ", разгласи Столична община през днешния ден.
Трасето на булеварда е от главните входящи артерии на София. То е и единствената директна връзка на всички квартали по протежението му с централната част на града. В региона има голям брой предприятия и връзки с индустриални зони, което в допълнение утежнява трафика с честото придвижване на тежкотоварни коли.
Обектът ще се извършва на два стадия, първият от които е от кръгово кръстовище при метростанция „ Ломско шосе ” до надлеза над ж.п. линията. Общата дължина, дружно с сектора по Обелско шосе, е към 850 метра.

(Част от проекта)
Габаритът ще е с две пътни платна по 10.50 м, междинен разграничителен остров с широчина 3 м, източен локал с широчина 5 м и тротоари от 1.50 до 5 метра.
След кръстовището с ул. ”107 ” плановият габарит на бул. " Ломско шосе " се трансформира до привързване в съществуващия.
 Протест на Ломско шосе - отчуждават се парцели за 15 стотинки на квадратен метър Протест на " Ломско шосе " - отчуждават се парцели за 15 стотинки на квадратен метър
15 стотинки на квадратен метър, най-вече 25 стотинки – това е цената, която общинските управляващи дават за отчуждаване на земя и имо...
На местата на пешеходните пресичания в кръстовищата е планувано намаляване на бордюрите.
В плана е планувана асфалтобетонова настилка за доста тежко придвижване с обща дебелина 73 см.
Конструкцията на тротоара е изчислена за колесно натоварване 2 тона с обща дебелина би трябвало 41 см.  
Освен пътната в плана влизат елементи ВиК, газоснабдяване, улично осветяване, светофарна уредба, ел. зареждане, телекомуникации, паркоустройство, пожарна сигурност и др. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР