Обществена поръчка, написана така, че да спечели определен кандидат -

...
Обществена поръчка, написана така, че да спечели определен кандидат -
Коментари Харесай

Кмет си купи луксозен автомобил след уникална обществена поръчка - slava.bg


Обществена поръчка, написана по този начин, че да завоюва избран претендент - кметът на Хаджидимово оповестил конкурс за автомобил, само че поставените условия се оказват за съответен първокласен модел и марка.

На 14 декември 2020 година Людмил Терзиев афишира социална поръчка за нов автомобил. Срокът на поръчката обаче инцидентно или не, включва и коледните празници. Така, до 29 декември в общината чакат предложения за колата. Както е по закон от администрацията декларират критерии. На изискванията, които слагат обаче, дава отговор единствено един съответен модел. Нуждите на общината за публичната поръчка:

Airmatic въздушно окачване с безстепенно контролиране, автопилот Tempomat включително електронен ограничител на скоростта Speedtronic eco Start/Stop (B03)филтър за твърди частици (само за d моделите) система за ликвидиране на изгорелите газове при дизеловите мотори d (SCR) ауспухова система с забележими ауспухови накрайници (не за d).

И това обаче не стига. Новата кола на кмета на Хаджидимово би трябвало да има сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, наложително хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана.

"Най- куриозното съгласно мен е годината на първата му регистрация да е месец 10.2017 година ", съобщи съветникът в Антикорупционен фонд адв. Деница Руканова.

Парите за новия автомобил са отпуснати с решение на общинския съвет. В него има съветници от 4 партии. Най- доста са от обединението ДПС/НДСВ, която издига и кмета. Решението пари да се провиснал обаче е взето съвсем единомислещо

"Ние гледаме в нашата фондация много публични поръчки и би трябвало да ви кажа, че поръчка като тази, с толкоз съответни спецификации не сме виждали ", добави адв. Руканова.

Влизаме в общината, с цел да потърсим представител на комисията, провела публичната поръчка. Председател е юристът Вергиния Попилиева. На въпроса по какъв начин техническата спецификация на този мерцедес се оказва непосредствено върху техническата спецификация на публичната поръчка, тя отвърна:

"Не мога да ви отговоря, не съм я изготвила аз. Няма значение, че съм ръководител на комисията, на мен това ми е показано и аз като ръководител правя оценка документите, която имам ".

Както доста други общини, Хаджидимово има съществени задължения. Но за съответната социална поръчка не търсят най- ниска цена. Нещо повече - дефинират, че 55% от решението им ще зависи от периода, в който автомобилът бъде доставен. Единствената компания, взела участие в търга, подсигурява, че това ще случи за 24 часа.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР