Обществена поръчка на стойност 40 млн. лв. с ДДС за

...
Обществена поръчка на стойност 40 млн. лв. с ДДС за
Коментари Харесай

С 40 млн. лв. МВР привежда 27-те гранични пункта към изискванията на ЕС

Обществена поръчка на стойност 40 млн. лева с Данък добавена стойност за привеждане на 27-те сухопътни, въздушни и морски гранични контролно-пропускателни пунктове на България съгласно условията на Европейски Съюз разгласи дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ на Министерство на вътрешните работи.

В края на 2017 година в Европейски Съюз е признат Регламент 2226 на Европейския парламент и на Съвета за основаване на Система за влизане/излизане (СВИ), както и за отхвърли за прекосяване на жители на трети страни. Той касае и изискванията за достъп до СВИ за задачите на Конвенцията за използване на Шенгенското съглашение.

Съгласно член 4, т. 4 от този правилник страните, които към момента не ползват напълно достиженията на правото от Шенген, само че употребяват СВИ, я по вътрешните си граници, на летищата за вътрешни полети, морски, речни и езерни пристанища, за постоянни вътрешни фериботни транспорти.

В обсега на поръчката е  предвидена доставка, инсталиране и въвеждане в употреба на устройства и механически средства, посредством които да се основат условия за развиване на съществуващата автоматизирана осведомителна система " Граничен надзор " на общо 27 Граничен контролно-пропусквателен пункт на територията на Република България.

„ Предвидените средства ще подкрепят за автоматизиране на процеса на гранична инспекция и по този метод ще облекчат опциите на жителите да минават по-бързо и елементарно през Граничен контролно-пропусквателен пункт. Доставените механически устройства ще способстват за консолидиране на съществуващата система в новоизграждащата се СВИ “, се сочи в документите.

 



 

По нея се планува доставка на автоматизирани електронни гейтове и профилирани устройства за електронно обслужване на жителите, както и доставка на преместваеми обекти за отделяне на пространства с нови работни места и със профилирано съоръжение за граничен надзор.

Включени са устройства за снемане на биометрия (камери за лицево изображение и четци за пръстови отпечатъци) и таблети за осъществяване на мобилен граничен надзор.

Ще се доставя също ИТ-инфраструктура - мрежова инфраструктура и информационна съгласуваност, модул за наблюдаване и ръководство на оборудването за граничен надзор и осведомителни екрани. Поръчката включва и осъществяване на образования за систематични админи и консуматори на възложителя.

Въвеждането в употреба на територията на целия Европейски Съюз Система за влизане/излизане е планувано да стане от февруари 2022 година  

Досега Министерство на вътрешните работи е упълномощила с контракт поръчка  с предмет  „ Надграждане на АИС „ Граничен надзор “ на територията на Р България в сходство с условията на Регламента 2226/2017 и  Системата за вход/изход (СВИ) на Европейски Съюз посредством доставка, инсталиране и въвеждане в употреба на нужните механически средства за автоматизирането ѝ и застраховане опцията за бъдещото й развиване в сходство с нормативните условия “

Контрактът е подписан на 4-ти август предходната година с компания „ ССАРМ “ ЕООД – София, и е на стойност 13,3 млн. лева с Данък добавена стойност.

Задача на определения реализатор по оповестената в този момент поръчка е да подсигурява цялостна съгласуемост с ограниченията по привеждане на 27 Граничен контролно-пропусквателен пункт в България  (сухопътни, въздушни и морски) с настоящо внедряваните устройства и програмен продукт по контракта от август м.г.    

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР