Съобщения, призоваващи пушачите да спрат да пушат, могат да бъдат добавени в цигарените кутии

...
Обществена консултация по въпроса ще продължи до октомври.Предупрежденията в опаковките
Коментари Харесай

Обществена консултация по въпроса ще продължи до октомври.

Предупрежденията в опаковките вече са въведени в други страни, включително Канада и Израел, Австралия също е готова да въведе мярката.

Оценка на въздействието на политиката в Канада установи, че онези, които са били изложени многократно на съобщенията в опаковките, са значително по-склонни да се опитат да откажат пушенето.< /p>

Департаментът се надява, че съобщенията могат да доведат до това 30 000 пушачи да се откажат от вредния навик. Това също би спестило на правителството до £1,6 милиарда разходи за здравеопазване.

Около 76 000 души в Обединеното кралство умират от тютюнопушене всяка година.

То остава една от водещите предотвратими причини за заболявания и смъртност, според NHS.

Правителството се ангажира да намали нивата на тютюнопушене до по-малко от 5% до 2030 г.

Но експертите прогнозират, че целта ще бъде пропусната без повече решителни действия.

Дебора Арнот, главен изпълнителен директор на Action on Smoking and Health (ASH), каза, че мярката ще помогне и за справяне с други сериозни заболявания.

„Те ще помогнат да не само амбицията Smokefree 2030, но също така и стратегията за основните условия, тъй като тютюнопушенето е отговорно за всичките шест основни състояния от рак до сърдечно-съдови и респираторни заболявания, както и деменция, психично заболяване и мускулно-скелетни смущения“, каза тя.

Прочетете повече:
Правилата за халба за вкъщи да продължат, след като планът за бракуването им бъде преустановен
Мигрантите трябва да бъдат върнати обратно на шлеп въпреки спора за легионела - министър на здравеопазването

Министър на здравеопазването Стив Баркли каза: „Тютюнопушенето поставя огромно бреме върху NHS, икономиката и хората. Той пряко причинява множество здравословни проблеми – включително рак и сърдечно-съдови заболявания – и струва на икономиката милиарди всяка година загуба на производителност.

„Като предприемем действия за намаляване на процента на тютюнопушене и преследваме амбицията си да бъдем дим- безплатно до 2030 г., ние ще намалим натиска върху NHS и ще помогнем на хората да живеят по-здравословен живот."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР