Обществена дискусия под надслов „Дигитализацията – мотор за развитие на

...
Обществена дискусия под надслов „Дигитализацията – мотор за развитие на
Коментари Харесай

Дигиталните технологии обединиха политици и бизнесмени в Русе

Обществена полемика под надпис „ Дигитализацията – мотор за развиване на жителите, бизнеса и района “ се организира на 19 февруари, в зала „ Европа “ на Доходно здание в Русе. В прям разговор с присъстващите влязоха евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел, кметът Пламен Стоилов, заместник-кметът по европейско развиване доктор Страхил Карапчански и представител на бизнеса в лицето на Боян Бенев.
„ Този конгрес е още една стъпка към това да насочим вниманието си към тези трендове от актуалния свят, които са определящи за триумфа на основни браншове и фирмени тактики. Дигитализацията е бъдещето, а бъдещето са младежите и бизнесмените, които се развиват “, сподели градоначалникът при откриването на дебата.
Ева Майдел приказва на тематика „ Как ще ги стигнем? С цифровизация! “. По нейните думи главните фактори за триумф са: обучение, умения и основаване на устойчиви партньорства и връзка, като разясни, че всяко прогресиращо общество построява екосистема, в която има опция положителните хрумвания да се случват на процедура.
Страхил Карапчански показа иновационната тактика за умна специализация на Общината, която до 2025 година ще утвърди Русе като град на знанието и нововъведенията, показа състезанието „ Знание и напредък “, реализиран взаимно с Фондация „ Еконт “, който поддържа планове в областта на новите технологии и дигитализацията и открои кои са главните предпоставки за триумф в предприемачеството.
Боян Бенев обясни практическото приложение на цифровите технологии, само че не пропусна да добави и положителните си усещания от Русе: „ Този град има извънредно сполучливи бизнесмени, предлага положителни условия за бизнес, качествено обучение и има страхотни хора. Тук постоянно преоткривам нещо ново и особено. “
На полемиката участваха и депутатът от Политическа партия ГЕРБ Пламен Нунев, заместител регионалният шеф на област Русе Валентин Колев, ректорът на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ чл.-кор. проф. д.т.н Христо Белоев, началникът на РУО Росица Георгиева, локални бизнесмени, представители на ИТ-сектора, браншови организации, институции, образователни заведения, представители на академичната общественост и други
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР