Обществен съвет ще контролира и разпределя даренията и средствата, които

...
Обществен съвет ще контролира и разпределя даренията и средствата, които
Коментари Харесай

Обществен съвет ще разпределя даренията в помощ на пострадалите от наводненията в Община Камено

Обществен съвет ще управлява и разпределя даренията и средствата, които са постъпили след наводненията на 25 октомври в Община Камено. Това заяви кмета на общината Жельо Вардунски.

"Така ще подсигуряваме на жителите и всички донори безпристрастното разходване на средствата ", сподели Вардунски, представен от Българска телеграфна агенция.

Той осведоми, че средствата, които БЧК е събрал в помощ на потърпевшите от Община Камено, възлизат на 208 000 лв.. Те ще бъдат разходени за ремонт на най-пострадалите семейства.

Вардунски сподели, че общинските съветници са решили през днешния ден на сесия оптималната помощ за ремонт на парцел да е до 6500 лв.. Общината незабавно ще извърши ремонтни действия на 24 потърпевши от наводнението къщи, защото притежателите им живеят там непрекъснато. Изгражда се изолираност, сменя се дограмата, подменят настилките и част от обзавеждането. Всички други разрушени от естественото злополучие парцели ще бъдат ремонтирани при започване на пролетта, защото сега те са изоставени и е допустимо още веднъж да се появи влага през зимата, добави кметът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР