Общестевно обсъждане за нова жилищна сграда в Овча купел ще

Общестевно обсъждане за нова жилищна сграда в Овча купел ще ...

Обществено обсъждане за нова жилищна сграда в Овча купел.


Общестевно обсъждане за нова жилищна сграда в Овча купел ще има в четвъртък на 11 октомври т. г. За това съобщават в групата на района, в социалната мрежа. Новият строеж ще бъде на гърба на бл. 1 в зоната на улиците „Маестро Кънев“ и „Буземска“, пише Столица.бг

Инвеститорите вече са се срещали с представител на гражданите и са го помолили той да информира хората. Те са показали и проекта на строежа, за да има предварителна информация.

Височината на жилищната сграда е 5 етажа с 54 апартамента. Предвидени са 54 паркоместа, по едно за всеки апартамент, като почти всички са подземни. Новата сграда ще има отстояние 20 метра от съществуващия бл. 1, а изискването е 15 м. Височината ще е 15 метра, но заради денивелацията от едната страна ще достигне 12 метра.

Обсъждането е от 17 часа в сградата на районната община.

В Овча купел са доста чувствителни към новите строежи поради инцидентът в началото на септември. Тогава пропадна строителен изкоп и заедно със земната маса и автомобил. Това стана до бл. 412. В момента сторежът е спрян и по него се извършват само укрепителни дейности.

Пак преди месец от Овча купел излязоха на протест заради презастрояването в района.

Източник: novinite.bg