Общата вреда за глобалната икономика от разпространението на новия коронавирус

...
Общата вреда за глобалната икономика от разпространението на новия коронавирус
Коментари Харесай

Щетите за глобалната икономика ще възлязат на 5.5 трилиона долара

Общата щета за световната стопанска система от разпространяването на новия ковид ще бъде над 5 трилиона $ за две години, сочат експертни оценки на “Блумбърг ”

Изданието отбелязва, че „ светът навлиза в най-дълбоката криза в спокойно време след 30-те години на предишния век в светлината на обстоятелството, че заради вируса управляващите подредиха на частния бизнес да спре да работи, а хората да останат вкъщи “. “Въпреки че се чака рецесията да бъде краткотрайна, ще отнеме време стопанските системи на страните да наваксат ”, се споделя в публикацията.

Изданието дава мнението на основния икономист на банковата компания Citigroup Катерин Ман. Тя счита, че вредите от световната стопанска система ще надвишават 5 трилиона $.

Експертите на Bank JPMorgan Chase правят оценка този индикатор на 5,5 трилиона $. Те означават, че в развитите страни ще има икономическа криза, сравнима с тази, която се е състояла през 2008-2009 и 1974-1975 година

Специалистите на американската банка Morgan Stanley имат вяра, че в развитите страни знаците за Брутният вътрешен продукт ще се върнат към равнището преди рецесията едвам през третото тримесечие на 2021 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР