Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от

...
Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от
Коментари Харесай

Наваксване с материала през пролетната ваканция обмисля Вълчев

Общата почивка за всички учебни заведения е поради грипния вирус от вид Б. Най-вероятно тя няма да бъде удължена като обща. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

Той разясни, че според от епидемиологичната обстановка в обособени области грипната почивка може да бъде удължена и подсети, че в Пловдив и във Велико Търново към този момент са взели такова решение.

Според Вълчев не е изключено ваканцията за София да се удължи до петък, защото това се решавало ден за ден. Общата почивка обаче отпада, безапелационен бе министърът.

Той съобщи, че се обмисля и опцията пропуснатият материал да бъде наваксан с анулация на пролетната почивка.

" Средно 10 са дните, в които децата са отсъствали. В системата има запас в образователните стратегии за преструктуриране ", изясни той и добави, че това ще е за сметка на упражненията, които се организират.

Припомняме, със заповед на министър Кирил Ананиев от 6 март до 11 март бе оповестена грипна зараза на територията на цялата страна. Епидемията бе по отношение на разпространяването на грип вид В и преди да бъдат оповестени първите болни от ковид.

Вчера пък министър председателят Бойко Борисов съобщи, че не вижда смисъл в по-дългите грипни ваканции. Той предложи учениците да се върнат в класните стаи след 11 март.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР