Общата ушна инфекция, известна като остър среден отит, засяга средното

...
Общата ушна инфекция, известна като остър среден отит, засяга средното
Коментари Харесай

10 етерични масла, които са най-добрият лек при ушни инфекции

Общата ушна зараза, известна като изострен междинен отит, визира междинното ухо. Симптомите включват лека или мощна болежка в ухото, непрекъснато чувство за напън, дискомфорт или задръстване на ухото, загуба на слух, възпалено гърло, тресчица и доста други, написа електронното издание boldsky.com.

Етеричните масла имат извънредно мощен лечебен резултат при ушни инфекции. Ето кои от тях са подобаващи за задачата.

1. Масло от риган

Маслото от риган има мощни антибактериални и антивирусни свойства, което го прави чудесно средство за лекуване на ушни инфекции. То укрепва имунната система и също по този начин облекчава възпалението в дихателните пътища и ушния канал. 

2. Масло от розмарин

Маслото от розмарин е едно от най-универсалните етерични масла за лекуване на ушни инфекции. То има способността бързо да обезврежда всевъзможни бактериални инфекции, които могат да причинят болежка в междинното ухо.

Маслото от розмарин също по този начин е дейно при зараза на синусите. 

3. Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво е известно със своите антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Това е едно от най-търсените масла за лекуване на ушни инфекции. В продължение на хилядолетия е било употребявано за лекуване на инфекции от всевъзможен тип. 

4. Масло от босилек

Маслото от босилек съдържа антивирусни и противовъзпалителни съединения, които са дейно средство за отбрана и лекуване на ушни инфекции, както за деца, по този начин и за възрастни.

5. Зехтин

Зехтинът се употребява при готвене, само че има и способността да лекува ушни инфекции. Той има мощни противовъзпалителни и антибактериални свойства, които облекчават запушването на синусите.

6. Масло от мащерка

Маслото от мащерка има мощни антибактериални и антиоксидантни свойства. При лекуване на ушни инфекции то може да облекчи чувството за напън и болежка, като в същото време се бори с причинителя на инфекцията.

7. Синапено масло
Защо ушите ни „ горят “?
В антични времена учените и лекарите не можели да открият същинските аргументи, заради които ушите „ горят “ - зачервяват се и...
Прочети повече
То има мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства. с помощта на които се оправя сполучливо с ушните инфекции.

8. Масло от лавандула

Маслото от лавандула усъвършенства кръвообращението и понижава възпалението, породено от инфекции. То оказва помощ и за облекчение на налягането в синусните кухини.

9. Масло от евкалипт

Евкалиптовото масло е едно от най-хубавите етерични масла за усмиряване на възпалението. То предотвратява натрупването на течност в ухото. Подходящо е за лекуване на всевъзможни други инфекции на дихателната система.
Най-добрите домашни лекове при болки в ушите
Възпалението на ухото може да бъде доста неприятно, тъй че в случай че се борите с него, несъмнено търсите облекчение на болката. Какво е на...
Прочети повече
10. Масло от мента

Маслото от мента е мощно успокояващо и има способността бързо да отстрани възпалението. То облекчава неотложно болката в ушите.

Може да се употребява и за лекуване на ушни инфекции при деца. Но преди този момент би трябвало да се разреди с масло от жожоба или зехтин.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор или фитотерапевт, както и да се употребява за слагането на диагноза или самолечение! При съществуването на характерен здравословен проблем се консултирайте със експерт и спазвайте прецизно предписаното от него лекуване!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР