Общата удовлетвореност от услугите на „Софийска вода“, част от Веолия,

...
Общата удовлетвореност от услугите на „Софийска вода“, част от Веолия,
Коментари Харесай

90% от потребителите на „Софийска вода“ са доволни от услугите на дружеството

Общата задоволеност от услугите на „ Софийска вода “, част от Веолия, бележи растеж и доближава 90% за миналата година. С 6% се е нараснал делът на хората, декларирали, че са „ по-скоро удовлетворени “ от ВиК оператора. „ Тенденцията може да се дефинира като позитивна в подтекста на икономическата рецесия и спрямо мнението на потребителите за другите ютилити компании “. Данните и обобщението са от годишно маркетингово представително изследване на „ Алфа Рисърч “ измежду 1000 поданици на столицата посредством количествено проучване, осъществено в интервала 8-21 ноември, обхванати в разнообразни възрастови, професионални и обществени групи.

Данните обрисуват още няколко позитивни трендове. 76% от жителите на града пият чешмяна вода. Клиентите са удовлетворени от непрекъсността на услугите (85%), налягането на водата (84%) и разнообразните канали за заплащане на отговорности (79%), обслужването на клиенти (69%). „ Огромното болшинство не са имали проблеми с водопреносните и канализационни услуги, а в случаите на такива налице е утвърждение на клиентите от времето за реакция от премахване “, обобщават още от „ Алфа рисърч “. 64% от респондентите не са имали проблеми с водата през 2021 година, което е 15% повече от предходната година.

Високо оценени са и новият уебсайт на сдружението, и мобилното приложение, внедрени единствено преди няколко месеца, като делът на ползващите нараства съвсем двойно по отношение на предходната година.

„ Софийска вода “, част от Веолия, е най-високо оценената комунална услуга в София съгласно различен тип маркетинг инструмент – NPS score, приспособен за проучване на снабдители на публични услуги.

Ежегодното прочуване на „ Алфа рисърч “ оказва помощ на „ Софийска вода “ да се ориентира по-добре в мненията, потребностите и аргументите за удовлетвореността/неудовлетвореността измежду своите консуматори и е част от доста други поети задължения към тях в „ Хартата на клиента “. Данните, въпреки и в табличен тип, служат за реализиране на задачата на „ Софийска вода “, част от Веолия, а точно – услуги като по вода, които са потребни за хората, обществото и живота в София!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР