Общата цел на общините, неправителствените организации и държавата е повишаване

...
Общата цел на общините, неправителствените организации и държавата е повишаване
Коментари Харесай

Над 260 млн. лв. ще отидат за социални услуги през 2019 г.

Общата цел на общините, неправителствените организации и страната е повишение на качеството на обществените услуги и удовлетвореността на потребителите. Тази цел е заложена в новия Закон за обществените услуги, признат през март тази година. Секторът се развива динамично и държавното управление отделя от ден на ден средства като за финансирането на обществените услуги през 2019 година са планувани над 260 млн. лева Това сподели общественият министър Бисер Петков. Днес той откри Годишния конгрес за качеството на обществените услуги за 2019 година на територията на Столична община.

"Общините са основен сътрудник на общественото министерство при формулиране и осъществяване на политиките в обществената сфера като изключително тясно е съдействието в даването на качествени и насочени към потребностите обществени услуги. Разчитаме на интензивността и експертизата на институциите, общините и неправителствения бранш за подготовката на подзаконовата уредба към Закона за обществените услуги, с цел да може той да влезе в действие от началото на идната година ", акцентира министърът.

С този закон общественото министерство се пробва да отвори услугите повече към хората посредством регламентирането на част от тях като общодостъпни. "Неговата съществена цел е повишението на тяхното качеството, откакто към този момент имаме засищане със обществени услуги. Законът планува и други механизми в тази посока като Наредбата за качеството на обществените услуги и основаването на нова Агенция за качеството на обществените услуги ", посочи Петков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР