Общата сума, с която 500-те най-богати хора на планетата са

...
Общата сума, с която 500-те най-богати хора на планетата са
Коментари Харесай

Загубите на топ богаташите от коронавируса достигнаха 444 млрд. долара


Общата сума, с която 500-те най-богати хора на планетата са „ олекнали “ тази седмица, е 444 милиарда $ заради забележителен спад на фондовите пазари поради ковид, заяви организация Блумбърг, представена от БГНЕС.

Според този разбор тримата най-богати хора в света: изпълнителният шеф на Amazon Джеф Безос, съоснователят на Microsoft Бил Гейтс и генералният управител на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно са претърпели най-големи загуби. Според оценките на организацията, комбинираното им положение е намаляло с към 30 милиарда $.

Изпълнителният шеф на Tesla Илън Мъск, 25-и в класацията на най-богатите хора на планетата, е „ обеднял “ с 9 милиарда $ тази седмица след рухването на цените на акциите.

Според „ Уол Стрийт Джърнъл “ последната седмица се е трансформирала в най-нещастната за американския фондов пазар след финансовата рецесия през 2008 година Падането на показателя Dow Jones за седмицата беше 12.4%, S&P 500 – 11.5%, Nasdaq – 10.5%. В същото време котировките на акции на повече от 95% от фирмите, показани в листата на S&P 500, паднаха с повече от 10% спрямо достигнатите по-рано максимуми.

Развихрянето на новата коронавирусна болест беше записано в края на декември 2019 година в най-населения град на Централен Китай – 12-милионния Ухан. Световната здравна организация го призна за изключително състояние с интернационалните размери, описвайки го като зараза с доста огнища. Извън Китай са открити инфекции в 52 страни. Китайските управляващи записват 2788 смъртни случая в страната, над 36,1 хиляди души са се възстановили, броят на инфектираните по време на цялото разпространяване на вируса е над 78,8 хиляди, обобщава ТАСС.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР