Общата стойност на проекта за продължение на парка е 4,6

...
Общата стойност на проекта за продължение на парка е 4,6
Коментари Харесай

Продължението на парк “Артилерийски” в Стара Загора трябва да е готово до юни

Общата стойност на плана за продължение на парка е 4,6 млн.лв., а реализатор на обекта е компания „ Водстрой “, заяви кметът Живко Тодоров. Дейностите към този момент са в ход и той би трябвало да бъде приключен през юни 2019 година
Проектът за парк “Артилерийски”, направен от „ Институт за градско обмисляне “ АД - София, беше показан на публично разискване още през юни. Но са настъпили промени поради построяването на скейт парк на към 2 дка повърхност в югоизточната част. Актуализираният вид показа пред публицисти основният проектант Виктория Грозева. За оборудването, което ще дава отговор на всички стандарти, се е работило дружно с проектанти, предложени от скейт общността в града.
Проектът за парк “Артилерийски” се отличава с доста зеленина, пейзажни форми, доста алеи и централна алея с продължение на велоалеите, които свързват парка с останалата част на града. Продължението на ул. “Христо Ботев “ ще е с две дейни ленти за придвижване, а в двете странични ще се паркира. Уличното платно ще е разграничено от зеленина, а повдигнати пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на прилежащата „ Одринска епопея “, ще се построи и кръгово кръстовище. Предвиден е безоблачен часовник като място за срещи, площадки за безвредно улично придвижване за най-малките.
Всички възрастови групи ще имат свое кътче в продължението на новия парк в Стара Загора. Обособени са зони за спортни, обучителни и извънкласни действия, православен храм, съвременен павилион на поезията, воден акцент, катераческа стена, терен за увеселителен парк и музикални детски площадки. Те ще бъдат построени на останалите към 40 дка от някогашните артилерийски казарми, които Министерството на защитата трансферира на общината, с които целият парк ще заеме повърхност от към 130 дка . На 20 дка от терена ще се построи спортна зала.
Кметът Тодоров напомни, че през идната година ще бъдат актуализирани Летният спектакъл и станционната градина. Днес има държавна приемателна комисия запарк „ Митрополит Методий Кусев “ и следва да се подпише акт 16 за привършване на ремонтните действия. До месец се чака да завърши и работата по ремонта в центъра на града, а в средата на януари да бъде пуснат за придвижване и мостът над жп линията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР