Общата ситуация: настъплението беше неочаквано за укрите, като в резултат

...
Общата ситуация: настъплението беше неочаквано за укрите, като в резултат
Коментари Харесай

Игор Стрелков: Резултатите от първия ден на бойните действия в Украйна

Общата обстановка: настъплението беше ненадейно за укрите, като вследствие на ракетни удари беше реализирано цялостно превъзходство във въздуха на съветската авиация, а в морето - на съветския флот.

Четирите съществени театра на военни дейности са направления.

1. Юг. Въоръжените сили на Руската федерация след артилерийска и ракетна подготовка (на всички театри) започнаха нахлуване от Кримските провлаци на север, като го поддържаха с военноморски десант в региона на Геническ и десант с тактически хеликоптери в Херсон и Нова Каховка.

Фронтът на въоръжените сили на Украйна се срина незабавно, в този момент той е в тази посока, в действителност въобще не съществува, като подобен. От Херсон до Нова Каховка (и двете включително) - долното течение на Днепър и прелезите - са под контрола на въоръжените сили на Руската федерация, на десния бряг на Днепър, са основани плацдарми за по-нататъшно придвижване.

Опитите на украинците да изтеглят войски и да основат фронт са осуетени от въздушните удари. До настъпването на нощта съветските войски доближиха покрайнините на Мелитопол от юг.

Перспективи:

Най-широки. Изглежда, че главните ударни групи ще продължат настъплението си по двата бряга на Днепър през нощта и на следващия ден на север - към Запорожието и Днепропетровск (известни още като " Днепър ", и на съветски вярно - Екатеринослав), както и в западна посока - към Николаев и на север - изток - в тила на отбраняващата се в Донбас формация на Военните сили на Украйна.

2. Донецка посока.

Боевете имат очебийно „ сковаващ “ темперамент. Ограничената офанзива против Волноваха има за цел да сътвори опасност освен за Мариупол (всъщност освобождението му в този момент няма стратегическо значение, защото сигурно ще бъде предаден от врага, когато войските от 1-ви спектакъл отидат към Бердянск и Запорожие), само че (по-актуално) - заплашват да пробият фронта към бързо настъпващите от запад " кримски " формирования.

Тази опасност изисква от съперника да спре и не разрешава освобождението на войски, които другояче биха били хвърлени за пресъздаване на „ Кримския фронт “.

Подобни наподобяват и офанзивите от територията на ЛНР в северно направление (през Северски Донец), които нямат стратегически вероятности - тяхната задача е да задържат наличните там сили на въоръжените сили на Украйна и да предотвратят изпращането им за деблокиране и отбрана на Харков. А също и да ги задържат, до момента в който " огромният казан " на запад се затвори някъде в региона на Днепропетровск.

Вероятно от позиция на ожесточеността на боевете и загубите това е най- " кървавото " направление сега, защото съперникът пази надълбоко ешелонирана укрепена зона, а неговите най-боеспособни и опитни елементи се отбраняват.

Утре военните дейности ще продължат с главната задача: да се предотврати изтеглянето на съперника и опитът му да трансферира частите си на запад.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР