Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна. Aко между

...
Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна. Aко между
Коментари Харесай

Асен Василев: Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна

Общата рамка на бюджета няма да бъде променяна. Aко сред двете четения се създадат оферти за промени, то те ще бъдат на правилото " разход за разход ", т.е. от едно място ще се вземат средства за сметка на друго перо в бюджета.

 

Това сподели финансовият министър Асен Василев след среща с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на партията, на която е бил разисквана проект сметката за тази година, която следва да бъде прегледан на първо четене в пленарната зала.

 

Попитан какво е разисквано на извършената среща на управленията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев сподели: " Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че през днешния ден бюджетът се гледа на първо четене. Ако има оферти сред първо и второ четене и някой желае да прави спомагателни разноски, да бъдат за сметка на други разноски, защото няма благоприятни условия за спомагателни доходи. Както знаете, предходната година беше натоварена ".

" Тоест, в случай че някой желае да направи спомагателен разход някъде, би трябвало да понижи разход на друго перо. Това е кардинална режисура! Между първо и второ четене знаете, че има най-разнообразни претенции. В рамките на Бюджета това ще бъде " разход за разход ", акцентира финансовият министър.

 

Това е третият ми бюджет като министър на финансите и вторият, който вършим без болшинство. Винаги си приказвам с всички парламентарни групи, с цел да мине бюджетът в някакви рационални рамки, които да са изпълними, добави той.

В отговор на въпрос има ли терзания по отношение на разговора за бюджета, финансовият министър уточни: " Не. Като цялостен, виждам, че има настройка за относително дребни корекции, които, в случай че се създадат разход за разход, няма да нарушат бюджетната рамка ".

Попитан за плануваните митинги против бюджета и подготвен ли е да отстъпи пред настояванията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, Василев разяснява:
" Аз мисля, че би трябвало да се отнасяме с идентичен критерий към безусловно всички чиновници. Политиката, която беше заложена от служебния кабинет, ние я продължихме в тази ситуация, е структурите, които са получили нарастване предходната година, да не получават тази година, а тези, които предходната година не са получили - да получат 10% нарастване. Това е общата политика, тя се отнася и за Министерство на вътрешните работи, и за всички други държавни структури. Към всички организации е прибавен безусловно един и същи критерий. Оттук нататък, какво се случва с бюджет, е прерогатив на Народното събрание ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР