Общата ни цел е промяна, конституционна реформа“. Това заяви председателят

...
Общата ни цел е промяна, конституционна реформа“. Това заяви председателят
Коментари Харесай

"Неслучайно продължи не повече от 20 минути": ГЕРБ изненадани от участниците на срещата с ПП-ДБ

„ Общата ни цел е смяна, конституционна промяна “. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещите с ПП-ДБ.

„ Детайлите ще дойдат, когато проработи и комисията по конституционни въпроси. Търсим допирни точки, в случай че успеем да внесем общ план за промени в Конституцията. В подготвеност сме да обсъждаме огромна част от концепциите с останалите парламентарни групи “, уточни Атанасова.

„ Втората ни среща беше инициирана за диалози по общата управническа стратегия в частта правораздаване и вътрешни работи, програмата, с която сега разполагаме, е изпратена в екселска таблица ”, съобщи още тя.

„ Голяма изненада беше съставът на участващите в срещата - не видяхме нито ръководители на парламентарната група, нито оторизирани лица. Неслучайно срещата продължи не повече от 20 минути “, разяснява Атанасова.

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС разискват общата управническа и законодателна смяна

Тя добави, че за ГЕРБ-СДС стои въпросът за лидерската среща преди всичко. Според тях е належащо е съдружно съглашение, тъй като би трябвало да е ясно кой носи отговорността.

„ На срещата участваха лица, които нямат качеството на народни представители, за нас беше смущаващо, тъй като не могат да носят политическа отговорност “, сподели Атанасова.

„ Носим отговорност, че сме дали късмет на държавно управление да съществува. Носим отговорност и за външния министър. Каква отговорност може да носи Десислава Атанасова за дейностите на Асен Василев или Екатерина Захариева за Спецов? “. Това съобщи пред публицисти Томислав Дончев от ГЕРБ.

“Ако се окажат правилни сигналите, които получаваме, че се възнамеряват използва или злоупотреби на държавния уред в помощ на една партия, това наша отговорност ли ще бъде? Нека да не вкарваме всичко в сюжети доста бързо до садизма, мазохизма или самонараняванията. Ние какво сме - държавно управление на малцинството, което има или няма парламентарна поддръжка, или има болшинство. Към момента на този въпрос не е отговорено “, уточни още той.

„ Не ми се желае държавното управление да се трансформира в комитет за трудоустрояване както наподобява на моменти. Единствената валута, с което това държавно управление може да си купи време, са резултати. Само с това може да си купи време и резултати за битие. Към момента резултати нямаме “, уточни Дончев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР