Общата картина досега е била крита. Ние се основаваме 99%

...
Общата картина досега е била крита. Ние се основаваме 99%
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: Общата картина в страната досега е била крита

”Общата картина до момента е била крита. Ние се основаваме 99% на разбор, който е квалифициран и признат от държавното управление. Това е документ, който заляга в основата на подготовката на идващия стратегически документ ”България 2030 ”.
Има абсурд - държавното управление приема този разбор, което значи, че се съгласява с обстоятелствата и изводите, а в това време показва една напълно друга картина и повтаря същите пороци, които са довели до неуспеха на " България 2020 ". Това сподели пред БНР проф. Александър Маринов - ръководител на Стратегическия съвет при президента, който през днешния ден показа разбор на обстановката в страната - това е първата част от план на Национален стратегически документ, създаден от Съвета към президента. Той беше безапелационен, че до един месец ще са подготвени и с втора част на разбора.

При това показване в резиденция „ Бояна “ Румен Радев съобщи, че наследството на авариралата автокрация е извънредно тежко и може да се преодолее само с дейна гражданска позиция.

Проф. Маринов разяснява, че " хората не се радват на изхарчените милиарди за автомагистрали ", тъй като не са повлияли непосредствено на живота им: " Смисълът на всяка държавна стратегия е хората да живеят по-добре. Иначе за какво са изхарчени тези милиарди за инфраструктурни планове, в случай че хората не живеят по-добре ".

Той предвижда развой на действително усъвършенстване и демократично нормализиране, когато се изпълнят настояванията на протестиращите:

" Разбира се, че няма да заживеят по-добре хората след 3 или 12 месеца, само че ще стартира усъвършенстване, тъй като властта би трябвало да действа по различен метод. Когато се одобряват задължения, те би трябвало да се регистрират. Какво ни донесе прехвалената непоклатимост на ГЕРБ - непоклатимост на проваляне ".

По думите на проф. Маринов е належащо да се основат условия за естествен разговор - хората да си кажат мнението, да бъдат чути специалистите, тъй като в този момент са пренебрегнати.

Председателят на Стратегическия съвет при президента изрази подозрение, че ГЕРБ ще завоюват идващите парламентарни избори: " Лишени от обичайните начини да печелят избори - аз надълбоко се колебая в техния триумф ".

Проф. Александър Маринов разяснява репликата на премиера Бойко Борисов, че би трябвало да стегне структурите на ГЕРБ, тъй като има " локални дерибеи ": " Всички знаем, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. Това с локалните дерибеи е за наивници ".

Не съм канен в бъдещо служебно държавно управление на президента, а и не ми е там мястото, безапелационен беше той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР