Общата кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай и Чили е

...
Общата кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай и Чили е
Коментари Харесай

Четворна кандидатура от Южна Америка ще ни конкурира сериозно за Мондиал 2030

Общата кандидатура на Аржентина, Уругвай и Парагвай и Чили е любимец да завоюва правото да одобри международното състезание по футбол през 2030 година. Това съобщи президентът на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) Алехандро Домингес. Първоначалното Аржентина и Уругвай сами издигнаха кандидатурата си, само че по-късно към нея се причислиха още Чили и Парагвай.

"Мисля, че към днешна дата ние сме любимец. Ако ние в КОНМЕБОЛ свършим работата си и обособените страни създадат същото, не виждам по какъв начин няма да спечелим ", сподели Домингес пред кореспонденти.

Мултинационалната кандидатура на южноамериканските страни съответствува със 100-годишнината от първото международно състезание по футбол, което се организира в Уругвай през 1930 година. Аржентина, Уругвай, Чили и Парагвай се чака да се конкурират с общата кандидатура на Испания, Португалия и Мароко, както и с Англия за домакинство на шампионата. Възможно е България, Сърбия, Гърция и Румъния също да изискат шампионата след 11 години. Световният шампионат по футбол през 2022 година ще се състои в Катар, а четири години по-късно той ще се организира в Канада, Съединени американски щати и Мексико.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР