Общата индустриална политика на Европейския съюз представя политиката в областта

...
Общата индустриална политика на Европейския съюз представя политиката в областта
Коментари Харесай

Иновации с марката "Агрополихим"

Общата индустриална политика на Европейския съюз показва политиката в региона на нововъведенията като двупосочна връзка сред научните проучвания, софтуерното и индустриалното развиване за основаване на рамка, благоприятстваща пазарната реализация на концепциите. Това е една от характерностите в работата на най-големия производител на азотни, фосфорни и комбинирани торове в България – " Агрополихим " АД, който слага като основен приоритет в работата си сполучливото партньорство със земеделските производители.

За последните няколко години компанията показа

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики редица нови артикули

в двете посоки – гранулирани и течни торове, с грижата за облекчаване на потребностите на своите клиенти. Иновациите в компанията не са самоцел, те оферират гъвкави решения, приспособени към потребностите на земеделците. Освен на производството и доставката на качествени артикули сътрудниците на " Агрополихим " разчитат и на агрономическите препоръки на особено основан екип от агрономи – консултанти от отдела за агрохимия и почвознание.

Екипът подкрепя земеделските производители във значимите решения за вярното приложение на торовете – в точното количество и в подобаващата фаза от развиването на културите, тъй като прецизното наторяване способства за приемането на повече и по-качествена продукция.

" Агрополихим " АД стартира два неповторими и без аналог продукта в групата на азотно-фосфорните и комбинираните торове – течен смесен тор NP 6:21 и един артикул, който е именуван от земеделците " тор без компромис " – NPK 15:40:10, прочут в западна Европа като дребния ДАП+К.

Поради разгръщане на технологиите за наторяване с течни торове УАН и УАН + сяра се появи нужда от стартирането на артикул от фосфорната серия, който да съчетава в себе си всички позитивни страни на течните торове, по-добро систематизиране върху почвата, малко загуба на интензивно вещество и, несъмнено, не на последно място, безкомпромисно качество. Това е повода на пазара да се появи течният смесен тор NP 6:21, разясняват от компанията.

Земеделските производители се убедиха в качествата на продукта и от ден на ден залагат на него при производството както на есенниците – пшеница и рапица, където той потвърди своята успеваемост за добър старт на културите, по-голяма коренова система и оттова - по-добро презимуване, по този начин и на пролетниците – слънчоглед и царевица, където той се характеризира с елементарно приложение и извънредно отмерено систематизиране на дейното вещество.

Друг артикул, основан въз основа на непрекъснатия разговор със земеделските производители, e NPK 15:40:10. Той е основан на декларираните потребности от артикул, който да съчетава всички позитивни качества на азотно-фосфорните артикули ДАП и МАП, само че като добавка да има калий.

Търсенето на комбинирани артикули

и такива, които са с високо наличие на питателните субстанции, се усилва освен у нас, само че и в международен мащаб заради обстоятелството, че при тях се икономисват разноски за превоз и приложение. NPK 15:40:10 не се разграничава от останалите фосфорни артикули, който създава " Агрополихим " АД, като качество, издръжливост и тъждественост на гранулите. Той е с 98.5% водоразтворим P2O5 от общия разгласен фосфор поради употребяваната в производството му техническа фосфорна киселина, в която се съдържа алуминиеви и стоманени фосфати, неразтворими във вода при pH над 4.5.

Усилията на компанията са ориентирани в поддръжка на новаторското земеделие, по тази причина нововъведенията не стопират дотук. Екипите от инженер-химици и механически личен състав, агроном-консултанти и търговци не престават да работят по нови артикули за развиване на новаторски технологии за точно хранене на културите. Съвсем скоро компанията ще пусне на пазара и нов течен артикул.

Ние продължаваме да утвърждаваме позицията си на водач в производството на азотни и азотно-фосфорни артикули, да работим в непрекъснат разговор с нашите клиенти и да работим в поддръжка на българското земеделие, безапелационни са в " Агрополихим ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР