Обща законодателна рамка, включваща и възможността за общи законопроекти смятат

...
Обща законодателна рамка, включваща и възможността за общи законопроекти смятат
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП/ДБ ще внесат някои законопроекти съвместно, искат конституционно мнозинство

Обща законодателна рамка, включваща и опцията за общи законопроекти считат да внесат двете най-големи обединения в Народното събрание. ГЕРБ и ПП-ДБ дадоха взаимна конференция, на която внесоха изясненост за договарянията, които по-рано стартира водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Някои от законопроектите ще внесем взаимно. Това ще заявява, че сме намерили рационално съдействие. Това включва част от правната промяна, домашното принуждение и други. Започнахме диалог и за конституционна промяна. Убедени сме, че дълбока промяна на правната система би могла да стане само и единствено посредством такава. “ Това съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ от коридорите на Народното събрание.

„ Никой не приказва за семейно-имуществена общественост в тези диалози. Единствено си слагаме за цел Народно събрание дa избере своя предсeдател, зам.-председател, да има своята стратегия, която е значима за България. И през вчерашния ден всяка ПГ показва друг метод, и се веселя, че имаме опция за разговор. Само преди месеци това не бе допустимо, преди година да не приказваме. Това е стъпка в вярната посока, в това да върнем нормалността, положителния звук, да обсъждаме тук, в Народно събрание, значимите за страната цели. Никой не приказва за посолства, нито за брак “, добави Атанасова.

„ Ако не реализираме единодушие, би било неприемливо да приемем бюджет – популизмът ще вземе връх, тези, които сме тук, сме наясно с това. Дали ще има държавно управление и с кой мандат ще е то, зависи от напъните на всички нас. Коалиция ГЕРБ-СДС сме уверени, че единственият метод да излезем от политическата и обществената рецесия, и да преодолеем всички предпоставки по път, друг от евроатлантическия, е посредством устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство, което стои зад него “, добави още Атанасова.

„ Започваме с уточняването на оня нужен най-малко от огромни национални задания, с които всички сме съгласни. 5 акции говорихме за тях, няма особена вест. Опитваме се да ги използваме като основа да започва Народно събрание най-малко за една сесия и причина, по-късно за несъмнено единодушие по формулата да бъде подсилен ръководител, с цел да бъде пуснат Народното събрание, по-късно – лъчение на правна и бюджетна комисия, както и конституционната комисия, която да стартира работа по тематика, без която България не може да тръгне напред “, изясни съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР