Обща стратегия, в която да се опишат мерки за енергийна

...
Обща стратегия, в която да се опишат мерки за енергийна
Коментари Харесай

Правят енергийна стратегия за хотелите

Обща тактика, в която да се опишат ограничения за енергийна успеваемост за хотели, къщи за посетители, други места за настаняване и заведения за хранене ще изготвят дружно Министерство на туризма и Министерство на енергетиката. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе присъединяване с енергийния си сътрудник Теменужка Петкова в интернационална конференция, посетена на тематиката. Обсъжда се и концепцията да се сътвори сходна тактика и на европейско равнище.

Целта на родното Министерство на туризма е да потвърди потребността от целеви финансов инструмент за туризъм в идващия програмен интервал на еврофинансиране, заяви още Ангелкова. Не е наложително това да е категорично обособен фонд. Средствата могат да бъдат отпуснати и по ос на оперативна стратегия, обясни концепцията министърът. Ще бъде огромен триумф, в случай че успеем да го реализираме, съобщи тя. Още повече, че туризмът способства за 10 % от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз с общи доходи от бранша над 340 милиарда евро.

Върховната административна прокуратура разпореди на Ангелкова да направи инспекция дали по плажовете у нас е обезпечен достъп и дали чадъри и шезлонги не заемат повече от допустимите територии. Срокът за осъществяване на инспекцията е 2 месеца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР