Обща стачка срещу пенсионната реформа се проведе вчера в Бразилия.

...
Обща стачка срещу пенсионната реформа се проведе вчера в Бразилия.
Коментари Харесай

Срещу пенсионната реформа протестираха в Бразилия

Обща стачка против пенсионната промяна се организира през вчерашния ден в Бразилия. В същия ден беше открит и футболният шампионат Копа Америка, чиито хазаин е страната, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Франс прес ".

Според локални медии демонстрации е имало в 200 града във всичките 27 бразилски щата. Синдикатите настояват, че са стачкували 45 млн. души. По време на митингите бяха блокирани пътища и се стигна до проблеми в превоза. Демонстрациите протекоха спокойно, като се изключи Сан Пауло, където 14 души бяха арестувани за нарушение на публичния ред.

Това е първата огромна стачка от идването на власт на десния президент Жаир Болсонаро при започване на тази година. Неговата администрацията съобщи желанието си да усили пенсионната възраст на мъжете до 65 година, а на дамите - до 62 година, както и да усили осигурителните вноски.

Реформата в пенсионната система е основна за демократичната икономическа политика на екипа на Болсонаро. Според министъра на стопанската система Пауло Гедес без нея ще има злополука, тъй като дефицитът в системата е достигнал 83 милиарда евро. в края на предходната година, и то на фона на застаряващото население.

На фона на това Бразилия стартира присъединяване си в Копа Америка, като победи Боливия с 3:0.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР