Обща стачка се проведе в Бразилия срещу пенсионната реформа вчера

...
Обща стачка се проведе в Бразилия срещу пенсионната реформа вчера
Коментари Харесай

Обща стачка в Бразилия срещу пенсионната реформа

Обща стачка се организира в Бразилия против пенсионната промяна през вчерашния ден - деня, в който бе открит футболният шампионат Копа Америка, на който страната е хазаин, съобщи Франс прес.

Местни медии оповестиха за демонстрации в близо 200 града във всичките 27 бразилски щата.

По данни на синдикатите са стачкували 45 милиона души в 300 града.

В резултат на общата стачка в Бразилия бяха блокирани пътища и се стигна до разстройства в превоза.

Повечето демонстрации протекоха умерено. 14 индивида обаче бяха арестувани за нарушение на публичния ред в мегаполиса Сао Пауло.

Снощи локално време в най-многолюдния бразилски град се игра мачът на откриването на футболния шампионат Копа Америка, в който домакините от Бразилия победиха Боливия с 3:0.

Това е първата стачка от подобен мащаб в Бразилия, откогато десният президент Жаир Болсонаро встъпи в служба при започване на тази година.

Администрацията на Болсонаро желае да увеличи възрастта за пенсиониране до 65 години за мъжете и до 62 години за дамите, както и да усили вноските. Пенсионната промяна е основна част от демократичната икономическа политика на екипа на Болсонаро. Министърът на стопанската система Пауло Гедес предизвести, че ще се стигне до злополука, в случай че не бъде реформирана системата, дефицитът в която е достигнал 83 милиарда евро (5,5 % от брутния вътрешен продукт) в края на предходната година, освен това на фона на застаряването на популацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР