Обширен материал за предстоящите избори в България излъчи снощи балканската

...
Обширен материал за предстоящите избори в България излъчи снощи балканската
Коментари Харесай

Светослав Иванов пред „Ал Джазира“: С очите си виждаме, че времето на големите мнозинства свърши   

Обширен материал за идните избори в България излъчи нощес балканската редакция на катарския ефирен канал „ Ал Джазира “. В него журналистът на bTV Светослав Иванов е представен да споделя, че „ протичащото се в България е в синхрон с публичните трендове в Европа. Времето на огромните болшинства просто свърши. Дойде времето на малцинствата, които би трябвало да се научат да си приказват между тях. Пет следващи избора в България са доказателство, че страната ни се трансформира “.

Авторът на материала Зоран Koсанович отбелязва, че България е надълбоко наранена от икономическата рецесия.

Битка за няколко % повече, която обаче няма да промени коренно политическата картина, сподели социологът Боряна Димитрова

„ Повечето анализатори споделят, че България е в задънена улица или се върти в обаян кръг. Но периодическата поява на една и съща картина може да се преглежда и като част от демократичния развой, който работи по този метод. България нито е първата, нито е последната страна, в която се следи сходен феномен. Все още не сме задминали Израел, където също се получи сходна картина в последните години “, продължава водещият на „ 120 минути “.

В разбор за идните избори у нас, списание „ Икономист “ отбелязва, че политическият пейзаж в България сега е лишен от доминация на огромните партии.

“Родителите в София обичат да водят децата си в Музея на илюзиите, където могат да създадат изкривени фотоси на себе си в странни огледала и да се взират в оптичните илюзии. Докато България се приготвя за своите пети избори за две години, на гласоподавателите може да им бъде простено да мислят, че политиката на тяхната страна също е значително заблуда ”, разяснява изданието в разбор преди вота на 2 април.  

„ Да вземем предходната година: до момента в който Народното събрание обсъждаше дали да позволи изпращането на оръжия в Украйна, българските водачи упорстваха, че страната към момента не го прави. Всъщност до 3 ноември, когато Народното събрание утвърди износа, неговите оръжейни заводи към този момент доставяха оръжия за Украйна от месеци “, написа „ Икономист “.

На този декор, в коментар от преди няколко дни„ EurActive ” отбелязва, че българските политически партии са толкоз разграничени по разнообразни въпроси, че една жизнеспособна коалиция наподобява като задача невъзможна.  

Освен в България, тази неделя ще гласоподават във Финландия и в Черна Гора.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР