„Обсъждат се различни варианти за продължаване на „Турски поток“. Всички

...
„Обсъждат се различни варианти за продължаване на „Турски поток“. Всички
Коментари Харесай

Русия и Гърция обсъдиха „Турски поток“ и газовото сътрудничество


„ Обсъждат се разнообразни разновидности за продължение на „ Турски поток “. Всички варианти, както се споделя са на масата. Но те би трябвало да бъдат търговски обосновани и привлекателни “, сподели заместник- министъра на Русия Александър Грушко, на брифинг след договаряния в Гърция.

За Русия е значимо „ Турски поток “ да получи поддръжка от Европейски Съюз и европейските страни, заинтригувани от диверсификацията на енергоснабдяването си би трябвало да работят интензивно в тази посока в Брюксел, сподели съветският зам.- външен министър. Грушко напомни, че това е „ основният детайл “ за взимане на софтуерно решение за избор на главен или спомагателен маршрут за продължаването на „ Турски поток “.

Заместник-министъра на Русия Александър Грушко организира в министерство на външните работи и с премиера на Гърция договаряния за съдействие в газовия бранш. На брифинг след договарянията, в късните часове в петък той означи, че „ гръцко-руското съдействие в газовия бранш не се лимитира единствено с вероятността за продължение или не през територията на Гърция на „ Турски поток “ или „ на част от него, оповестиха пуските организации. По думите му „ в полезрението “ на съветските компании са планове за продължение на газификацията на гръцките острови, включително и с потребление на малко тонажни кораби.

Грушко подсети също по този начин, че каузи на съветския газ в енергийния баланс на Гърция е над 60 %.

В четвъртък ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер удостовери проектите за довеждане докрай на строителството на газопровода в Сърбия, по който ще се транспортира газ по „ Турски поток “ до края на 2019 година Газопроводът, чието строителство се възнамерява да стартира най-скоро ще потегля от сръбско -българската граница и ще стига до сръбско-унгарската граница. Дължината на трасето е 403 километра.

Руският президент Владимир Путин по време на визитата си в Сърбия на 17 януари заяви, че Русия е подготвена да вложи 1,4 милиарда $ в продължението на „ Турски поток “ до европейските страни през Сърбия. Президентът на Сърбия Александър Вучич от своя страна посочи, че Москва и Белград ще финансират дружно продължението на газопровода през територията на страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР