Обсъждат се различни варианти за бъдещето на Дупката, като не

...
Обсъждат се различни варианти за бъдещето на Дупката, като не
Коментари Харесай

Балабанов за сделката за Дупката: Замерят ни с калта, която сами забъркаха

Обсъждат се разнообразни разновидности за бъдещето на Дупката, като не се планува изграждане на каквато и да е постройка. Това съобщи за Дарик ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

В изявление за предаването „ Зала Пленарна ” той изясни, че желанията са Дупката да се трансформира в място, което да е знак и визитка на града, само че понастоящем няма съответна концепция. Един от обсъжданите разновидности е осъществяване на конкурс за идейно решение.

След като Общината се снабди с парцела, статутът му ще бъде изменен в обществена общинска благосъстоятелност, с цел да не може още веднъж да бъде прехвърлян, заменян или апортиран, разясни Балабанов.

Целта е оптимално бързо да се завърши договорката, което може да стане до края на годината. Община Варна ще придобие 100 % от акциите на „ Централен повсеместен магазин ” АД. В активите на сдружението има няколко терена, главният от които е така наречен Дупка, а периферните са благосъстоятелност на сдружението " Порт Палас ".

Оценката, която е направена от лицензиран оценител, е на база цената на капиталовия план, който би могъл да се осъществя върху терена, а освен цената на земята, изясни шефът на локалния парламент.

Тодор Балабанов разяснява и политическите изявления към договорката за Дупката. „ Тези, които са забъркали кашата и калта, сега се пробват да ни замерят с тази тиня.

Тези, които толкоз години не направиха нищо за разрешаване на този проблем, и са дали своят вот „ за ” подаряването на парцела тогава, в този момент гласоподават срещу връщането му ”, разяснява Балабанов.

Системата за улично видеонаблюдение, която Варна ще придобие на 100 % след договорката за дяловете на австрийската компания „ Ефкон ” в взаимното сдружение, може да стане част от една огромна конструкция, която да включва и построеното видеонаблюдението на публични места като централната част, някои от спирките на градския превоз, улици, учебни заведения и други

Не бива да се основава ново комерсиално сдружение, е мнението на Балабанов. По-рационално и стопански по-изгодно е това да се случи в административна конструкция на Общината.

Идеята е системата от камери да се усъвършенства дотам, че да ни обезпечава повече сигурност, да работи и да ни кара да съблюдаваме разпоредбите за придвижване.

Ако бъде обезпечено нужното финансиране за стадион „ Варна ”, до две години градежът му ще завърши. Най-модерното спортно оборудване на територията на България може да бъде готово до август 2020 година, като за дотъкмяване на градежа са нужни към 20 милиона лв., уточни Тодор Балабанов. Той изрази убеденост, че стадионът ще бъде завършен.

Чуйте цялото изявление ТУК
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР