“Обсъжданият в Народното събрание законопроект за предсрочен отказ от внос

...
“Обсъжданият в Народното събрание законопроект за предсрочен отказ от внос
Коментари Харесай

Лукойл за отказа от внос на руски нефт: Заплашва се работата на рафинерията

“Обсъжданият в Народното събрание законопроект за предварителен отвод от импорт на съветски петрол заплашва стабилността на работата на най-голямата рафинерия на Балканите " Лукойл Нефтохим Бургас " и основава опасности на пазара на горива в страната ”, се споделя в позиция на компанията, предава БТВ.

Причината за позицията е признатият на първо четене законопроект, който дава право на страната да приключи вноса на съветски нефт преди крайния период по дерогацията. България получи позволение от Европейски Съюз да внася съветски петрол до края на 2024 година

“Решението на Европейската комисия за изключение от ембаргото за България до края на 2024 година регистрира обективните логистични ограничавания на пристанищата в страната да одобряват петрол от други страни и взе под внимание, че внезапната възбрана на доставките може да нанесе сериозен удар върху енергийната сигурност и стопанската система на България ”, прибавят от " Лукойл Нефтохим Бургас ".

От компанията означават, че с дадената пролонгация от възбраната за импорт на съветски петрол е разрешило на " Лукойл Нефтохим Бургас " да предлага най-евтините горива в Европейския съюз. Компанията твърди, че отчислява крупни налози в българския бюджет.

Представителите на компанията са удостоверили подготвеност да изпълнят своето обвързване по отношение на предплатените налози, които „ Лукойл “ дължи на държавния бюджет.
Те показват още, че компанията е създала проект за навреме, поетапно прекосяване към различни източници на недопечен нефт. 

Предложенията са показани в поставения от Министерството на енергетиката период, и съгласувани с всички държавни управления, които са били отпред на страната през този интервал, безапелационни са от " Лукойл Нефтохим Бургас ".

“Планът подсигурява подмяна на суровия нефт преди приключване на дерогацията, предоставена от Европейска комисия и подсигурява достъп до качествени горива на допустима цена за българските жители, бизнес и бюджетни организации след промяна на суровината ”, означават от компанията.

В същото време управлението на " Лукойл Нефтохим Бургас " е разтревожено от дейностите на тези депутати, които саботират неговата реализация, пробвайки се да анулират решения на Европейския съюз.

``Лукойл Нефтохим`` ще бъде заличена от Регистъра на пристанищните оператори
Обръща се внимание, че предлаганият 30-дневен период за промяна на източника на суровина е недействителен за осъществяване. В такива условия не можем да подсигуряваме в цялостна степен естествената работа на предприятието, каквато има през последните 25 години, показват от компанията.

Според нея " при тези условия, всички консуматори на горива ще се окажат губещи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР