Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните

...
Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Рашков: Обсъждаме структурни промени в МВР

Обсъждаме структурни промени в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му те няма да понижат способността на министерството да извършва своите задания и функционалности.

„ Ние няма да се лишим от фрагменти и да нямаме опция в обстановка като днешната - на военни дейности, да не можем да обезпечим сигурността на стратегическите обекти. Трябва да имаме запаси, с цел да можем да реагираме при сходни произшествия. Структурни промени сме почнали да обмисляме на централно и локално равнище, има направен и математически модел. Министерството в огромна степен е застинало с десетилетия”, добави той.

Министърът посочи, че ще бъдат направени и промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

„ Няколко пъти аргументирах тази нужда в парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност. Промените ще са в четири посоки. Част от тях касаят образуването на досъдебни производства, осъществяването на някои дейности по следствията и други Ако законите не са настоящи, те не могат да обслужват днешните връзки. Работим в тази посока”, изясни Рашков.

Бойко Рашков разяснява още, че има трикратно нарастване в броя на формираните досъдебни каузи за закононарушения по време на изборите.

„ Миналата година за първи път провеждането на почтени избори у нас реализира публично потребните резултати, които се чакаха от Министерство на вътрешните работи. В огромна степен чиновниците на Министерство на вътрешните работи осъзнаха отговорността си и осигуриха провеждането на почтени избори. Не мога да кажа, че на 100% изборите бяха почтени. Направили сме си нашия разбор. Получили сме оперативна информация и си обясняваме по какъв начин се е случило това. Не са ни стигнали силите на всички места, с цел да можем да противодействаме дейно и да стартираме следствия по разнообразни случаи. Но, спрямо април месец, в интервала юли - ноември регистрирахме трикратно нарастване на броя на формираните досъдебни производства за закононарушения срещу политическите права на жителите и пазаруването и продаването на гласове. Толкова бяха привикнали да печелят избори някои хора, че дейностите на Министерство на вътрешните работи ги изненадаха”, посочи вътрешният министър.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР