Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните

...
Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Обсъждаме структурни промени в МВР: Рашков

Обсъждаме структурни промени в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи Нова тв. По думите му те няма да понижат способността на министерството да извършва своите задания и функционалности.

 

" Ние няма да се лишим от фрагменти и да нямаме опция в обстановка като днешната - на военни дейности, да не можем да обезпечим сигурността на стратегическите обекти. Трябва да имаме запаси, с цел да можем да реагираме при сходни произшествия. Структурни промени сме почнали да обмисляме на централно и локално равнище, има направен и математически модел. Министерството в огромна степен е застинало с десетилетия ”, добави той.

 

Министърът посочи, че ще бъдат направени и промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

 

" Няколко пъти аргументирах тази нужда в парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност. Промените ще са в четири посоки. Част от тях касаят образуването на досъдебни производства, осъществяването на някои дейности по следствията и други Ако законите не са настоящи, те не могат да обслужват днешните връзки. Работим в тази посока ”, изясни Рашков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР