Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните

...
Обсъждаме структурни промени в МВР. Това заяви министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Рашков: Обсъждаме структурни промени в МВР

Обсъждаме структурни промени в Министерство на вътрешните работи. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му те няма да понижат способността на министерството да извършва своите задания и функционалности.

„ Ние няма да се лишим от фрагменти и да нямаме опция в обстановка като днешната - на военни дейности, да не можем да обезпечим сигурността на стратегическите обекти. Трябва да имаме запаси, с цел да можем да реагираме при сходни произшествия. Структурни промени сме почнали да обмисляме на централно и локално равнище, има направен и математически модел. Министерството в огромна степен е застинало с десетилетия”, добави той.

Министърът посочи, че ще бъдат направени и промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

„ Няколко пъти аргументирах тази нужда в парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност. Промените ще са в четири посоки. Част от тях касаят образуването на досъдебни производства, осъществяването на някои дейности по следствията и други Ако законите не са настоящи, те не могат да обслужват днешните връзки. Работим в тази посока”, изясни Рашков.

Бойко Рашков разяснява още, че има трикратно нарастване в броя на формираните досъдебни каузи за закононарушения по време на изборите.

„ Миналата година за първи път провеждането на почтени избори у нас реализира публично потребните резултати, които се чакаха от Министерство на вътрешните работи. В огромна съешен чиновниците на Министерство на вътрешните работи осъзнаха отговорността си и демонстрираха огромно схващане и осигуриха провеждането на почтени избори. Не мога да кажа, че на 100% изборите бяха почтени. Направили сме си нашия разбор. Получили сме оперативна информация и си обясняваме по какъв начин се е случило това. Не са ни стигнали силите на всички места да можем да противодействаме дейно и да стартираме следствия по разнообразни случаи. Но спрямо април месец в интервала юли и ноември месец ние регистрирахме трикратно нарастване на броя на формираните досъдебни каузи за закононарушения срещу политическите права на жителите и пазаруването и продаването на гласове.Толкова бяха привикнали да печелят избори някои хора, че дейностите на Министерство на вътрешните работи ги изненадаха”, посочи вътрешният министър.

По думите му момента съвсем липсват случаи да се открие кой е носил куфарчето с пари. Те нормално са свързани с партиите с огромни дотации. Една новопоявила се партия надали ще има такива запаси като ГЕРБ и Движение за права и свободи да вземем за пример. През предходната година откривахме закононарушения, свързани главно с тези две партии”, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР