Обсъждаме също партньорство с Армения в ИТ сфератаМожем да бъде

...
Обсъждаме също партньорство с Армения в ИТ сфератаМожем да бъде
Коментари Харесай

България с амбиция да стане суперкомпютърен център

Обсъждаме също партньорство с Армения в ИТ сферата

Можем да бъде сътрудник на Армения в планове за високоскоростна съгласуваност, съобщи министър Росен Желязков (източник: МТИТС)

България има упоритост да се трансформира в суперкомпютърен център  в Източна Европа и може да бъде сътрудник на Армения в планове за високоскоростна съгласуваност, съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на среща с арменския си сътрудник Акоб Аршакян.

„ Като външна граница на Европейския съюз, за България е значимо да поддържа положителни съседски връзки, изключително в границите на самодейността Източно партньорство. Затова, тематиката за свързаността е доста настояща освен в превоза, само че и в връзките ”, сподели още българският транспортен министър.

По думите му, нашата страна може да окаже подпомагане на Армения при присъединяване й като асоциирана страна в програмата на Европейския съюз Хоризонт 2020. Росен Желязков осведоми, че са приготвя нова рамкова стратегия Хоризонт Европа, където са планувани 100 милиарда евро за планове в осведомителните технологии и известията.
още по тематиката
Двамата министри подчертаха, че е належащо да се откри партньорство сред националните центрове по киберсигурност.

„ По време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, подехме самодейност за по-добра съгласуваност на Западните Балкани и бяха подписани двустранни съглашения за поощряване мобилните оператори за понижаване цените на едро за интернационален роуминг. Това е работещ модел, който може да се употребява с организацията на Източното партньорство, както и на двустранна основа ”, съобщи по време на срещата министър Желязков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР