Обсъжда се увеличение на клиничните пътеки по Здравната каса за

...
Обсъжда се увеличение на клиничните пътеки по Здравната каса за
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев разкри кои три групи хора трябва да пазим от COVID-19

Обсъжда се нарастване на клиничните пътеки по Здравната каса за проби за ковид. Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на Щаба за битка с ковид и шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. доктор Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, приключва Медицинска Академия - София през 1981 година, като.

"Когато става дума за зараза няма да има значение дали някой е обезпечен или не ", добави по тематиката специалистът.

Проф. Кантарджиев: Няма медицински доказателства, че вирусът е по-слаб

180 000 са PCR тестванията, направени от началото на епидемията у нас до момента. "250 000 лева ще са нужни за PCR, в случай че се реши да се тестват постъпващите в болница ", разкри проф. Кантарджиев.

"Правим доста проби дневно, това е методът за ограничението на епидемията. Така обгръщаме контактните на инфектираните ", разкри зам.-председателят на Щаба за битка с ковид.

"Не сме предприемали ограничения, които тежко да лимитират стопанската система - предприятията не работеха не поради нас, а поради прекратените интернационалните връзки ", сподели още той.

"Разчитам да поддържаме до 200 новозаразени дневно. Мисля че случаите ще стартират да понижават, въпреки всичко хората видяха, че би трябвало да пазят себе си и околните си. Все още има огромни събирания - с пеене, кряскане, доста прочувствени, а по този начин се заразяваме. Призоваваме хората да се въздържат - да не се прегръщат, а празненствата да се провеждат навън ", разкри проф. Кантарджиев и добави:

Три са групите хора, които би трябвало да пазим: над 60-годишна възраст, хората с хронични болести (диабетици, сърдечно заболели, белодробно болни) и хората с имунен недостиг (онкологични болести и т.н).

Проф. Тодор Кантарджиев  Тодор Кантарджиев Проф. доктор Тодор Веселов Кантарджиев дмн, мзм, приключва Медицинска Академия - София през 1981 година, като разкри, че бременните дами би трябвало да се пазят като "писано яйце ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР