Обсъжда се отпускането на еднократна финансова помощ в размер на

...
Обсъжда се отпускането на еднократна финансова помощ в размер на
Коментари Харесай

В Гърция обмислят подпомагане на населението с купони за храна

Обсъжда се отпущането на еднократна финансова помощ в размер на 200 евро или даване на купони за храна посредством потребление на специфична карта по сходство на картата за гориво. 

От през вчерашния ден в страната беше отворена платформата, по която се кандидатства за държавна помощ за зареждане с гориво. Правителството ще отпуска сред 30 и 50 евро на месец за интервала април-юни на семейства и упражняващи свободни специалности лица с годишен приход до 30 хиляди евро. За задачата те подават заявки през специфична платформа като им се издава карта, която да употребяват при зареждане с гориво на един автомобил. 

Сега икономическият екип на държавното управление на Кириакос Мицотакис обмисля метод да подкрепи най-уязвимите жители, чиято покупателна дарба понижава поради повишаването на потребителската кошница. 

Кабинетът към този момент няколко месеца субсидира сметките за ток и природен газ на семействата. 

По всяка възможност държавната помощ за хранителни артикули ще е еднократна и ще се отпуска по отношение на приходите на семействата и съгласно опциите на държавния бюджет, показва изданието.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР