Обсъжда се евентуално присъединяване на страната ни към мащабната операция

...
Обсъжда се евентуално присъединяване на страната ни към мащабната операция
Коментари Харесай

Влизаме в коалиция „Червено море“

Обсъжда се вероятно присъединение на страната ни към огромната интервенция против тероризма и пиратството в Червено море с присъединяване на Съединени американски щати, Япония, Австралия, както и доста европейски страни. Това разгласи пред публицисти в Карлово министърът на защитата Тодор Тагарев.

„ Това, което се дискутира, е вероятно да се присъединим по някакъв непретенциозен метод. България е от най-пострадалите страни, капитанът е още на кораба. Другият транспортен съд – „ Руен “, който плава под малтийски байрак, е в Сомалия. Предполагаме, че е похитен от ислямски фундаменталисти. По някакъв метод са свързани тези пирати. Така че – макар че не сме морска мощ, ние имаме директен интерес и ще търсим по някакъв метод да допринесем към тази интервенция. Може да изпратим щабни офицери, ще забележим какво друго, обменяме информация и все още. Държим връзка непрекъснато – да забележим какво е положението на нашите сънародници, дали могат да бъдат освободени. Знаете, че помощник-капитанът беше пуснат, един от моряците на „ Руен “ беше пуснат, тъй че имаме някакви резултати досега “.

Преди дни министърът на защитата разгласи, че България обмисля присъединяване в нови интервенции зад граница поради интернационалната конюнктура. Тогава Тагарев не посочи защо става дума. Дни по-рано Съединени американски щати оповестиха началото на интернационална интервенция за отбрана на корабоплаването в Червено море.

По-рано министър-председателят Денков разяснява, че България не може да взе участие с кораби в интервенциите в Червено море, само че може да изпрати щабни офицери.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР