Обсъдихме с парламентарната група предложението на ГЕРБ за министър-председател. Смятаме,

...
Обсъдихме с парламентарната група предложението на ГЕРБ за министър-председател. Смятаме,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов направи поредната грешка като предложи първо премиера преди приоритетите

„ Обсъдихме с парламентарната група предлагането на ГЕРБ за министър-председател. Смятаме, че господин Борисов направи следващата неточност. Ние предложихме и по този начин разбираме политиката по принцип, да има една лидерска среща, на която да се уточнят 5-6-7 най-важни целта за България. Да потърсим там единодушие. Ако го реализираме, да си сложим рационални периоди за тяхното осъществяване. И едвам тогава да търсим премиера и министрите, които да могат да свършат тази работа. “

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите в коридорите на Народното събрание.

И продължи: „ Уви, той обърна пирамидата и стартира отново назад - първо премиера, пък по-късно какво ще се прави “, разяснява тя за метода на Борисов.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия е получила покана за среща с Мария Габриел на следващия ден, на която представители на партията ще отидат. „ Макар че още веднъж сме в цялостна неизясненост защо ни канят, какво ще обсъждаме. Програмата на ГЕРБ ли? Програмата на ПП-ДБ ли? Пет национални целта ли? Това не е нейна работа, тези цели трябваше да ги уточним на лидерска среща “, безапелационна бе тя.

Според водача на Българска социалистическа партия с този метод ГЕРБ в допълнение задълбочават хаоса. „ Трябваше да се подходи по различен метод “, счита Нинова.

„ Ние ще се явим на диалозите и ще сложим още веднъж въпроса да се сложат ред и правила, по които се работи в политиката. И в предходни парламенти имаше такава обстановка. Други водачи подхождаха по същия метод – сложиха министър-председател и министри на масата и споделиха: „ Хайде ”. Резултатът го знаете какъв е. Не по този начин. Българска социалистическа партия сме сериозна партия, знаем по какъв начин се прави – кардинално и поредно. Сложи дилемите, постави периодите и тогава “, сподели още Корнелия Нинова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР