Обсъдихме продължаващата агресия на Русия в Украйна. Беше изразена за

...
Обсъдихме продължаващата агресия на Русия в Украйна. Беше изразена за
Коментари Харесай

Министър Генчовска: България е малка държава, помагаме на Украйна според възможностите ни

Обсъдихме продължаващата експанзия на Русия в Украйна. Беше изразена за следващ път поддръжката на България към украинската страна. Много е значимо украинският народ да усеща, че всички съдружници на Европейски Съюз и НАТО, че цялата интернационална общественост поддържа Украйна. Това съобщи на брифинг министърът на външните работи след среща с украинския й сътрудник Дмитро Кулеба, съобщи кореспондент на
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4367
,,България е дребна страна и в сходство с нашите благоприятни условия се опитваме да подпомогнем украинския народ. Към днешна дата над 90 хиляди украински жители са признати на територията на България, от които 80 хиляди са получили краткотрайна закрила``, изясни външният ни министър.

Тя подсети, че България продължава да осъществява хуманитарна помощ, като от страна на Министерство на външните работи са били пренасочени 185 000 евро в помощ на Украйна през разнообразни интернационалните филантропични организации.

Ще продължим да поддържаме Украйна съгласно нашите благоприятни условия, увери още един път първият дипломат на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР