Обсъдихме приоритетите на българското правителство и как да използваме възможността,

...
Обсъдихме приоритетите на българското правителство и как да използваме възможността,
Коментари Харесай

Денков след срещата с еврокомисар Илиана Иванова: Шенген и еврозоната стоят на дневен ред

„ Обсъдихме целите на българското държавно управление и по какъв начин да използваме опцията, която позицията на Илиана Иванова като еврокомисар дава като благоприятни условия за България да се възползва оптимално от европейските структури, фондове, просвета, продан. Имаме цялостно единодушие във връзка с целите, методът, който би трябвало да употребява България “, съобщи Николай Денков след среща с комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.

Премиерът акцентира, че няма подозрение в положителното съдействие.

„ Шенген, еврозоната стоят на дневен ред. Можем и би трябвало да работим дружно. Вие би трябвало да осигурите непоклатимост, както и взимането на бързи и съответни решения. Обещахме си да бъдем в непрестанен контакт, връзка и разговор с българските управляващи “, добави Илиана Иванова.

Българският еврокомисар съобщи, че посредством районните иновационни долини можем да помогнем за наваксване на това закъснение, което има сред страните от Централна и Източна Европа и по-развиващите се страни в Европейския съюз.

„ Ще бъдат проведени 100 такива долини, като в България следва в Пловдив да бъде открита по този начин районна котловина в региона на биоикономиката и храните, концепцията е да се помогне на дребните и междинни предприятия “, добави Иванова.

Според премиера в България към момента няма признат Закон за нововъведенията, подготвен е новият закон за научните проучвания и нововъведения и следва в идващите седмици да бъде импортиран и гласуван в Министерски съвет и от там да бъде показан в Народното събрание за приемане.

„ Имаме водородната котловина в Стара Загора, започваме да наваксваме стадии, които са закъснели “, съобщи Денков.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР