“Обсъдихме няколко важни неща – това е първата среща на

...
“Обсъдихме няколко важни неща – това е първата среща на
Коментари Харесай

Фернандо Марласка след срещата с Демерджиев: България е напълно подготвена за Шенген

“Обсъдихме няколко значими неща – това е първата среща на такова равнище след 2012 година По мотив приемането на България и Румъния в Шенген – постигнахме единодушие за стъпките и времето, в което ще се случи това. Стъпките са разговор с Нидерландия и Австрия, а подобаващото време е идващия съвет на Европейски Съюз след лятната почивка ”. Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, след среща с министъра на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде – Марласка, предава БГНЕС.

Марласка посочи, че са постигнали единодушие за корав ангажимент с присъединението на България към Шенген, която е доста значима за отбраната на външните граници на Европейски Съюз. “Вие имате нашата цялостна поддръжка за участие на България в Шенген- страната ви е изцяло готова. Шенгенското пространство ще бъдат по-силни и по-сигурни, когато България стане член ”, сподели още вътрешният министър на Испания.

“За първи път навестявам България и единствено по себе си това съставлява наслаждение за мен. Благодаря на вътрешния министър за съдействието, положителната взаимна работа, огромните старания, които поставяме в Съвета на Европейски Съюз, с цел да развиваме правораздаването и свободата и да сътворяваме нужното пространство на сигурност в Европейски Съюз ”, сподели още вътрешният министър на Испания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР