Обсъдиха причините за честите катастрофи в козлодуйското село Гложене, съобщават

...
Обсъдиха причините за честите катастрофи в козлодуйското село Гложене, съобщават
Коментари Харесай

След редица тежки катастрофи: Затягат контрола на пътя в Гложене

Обсъдиха аргументите за честите произшествия в козлодуйското село Гложене, оповестяват от регионалната администрация във Враца.
На работната среща в кметството на обитаемото място, извършена от заместител регионалния шеф на Враца Красимир Колев, участваха двама водещи специалисти на Държавната организация по сигурност на придвижването по пътищата, шефът на Областно пътно ръководство – Враца, началникът на РДНСК – Враца, представител на община Козлодуй, основният инженер на „ ВиК “ ООД - Враца и кметът на селото Петко Петков.
Участниците в срещата разискаха положението на пътната инфраструктура и сигурността на придвижването в селото във връзка със зачестилите тежки пътно-транспортни катастрофи в южната част от пътен сектор от Републикански път III–101 на ул. „ Ленин “ № 34. На място беше тествано положението на пътния сектор, на който са станали над 5 тежки произшествия със умрял пасажер, развалена инфраструктура, разрушени огради и стени на къщи. Представителите на ДАБДП набелязаха съответни ограничения, след реализацията на които се чака този дълготраен проблем, създаващ ежедневни рискове за здравето и живота както на пътуващите, по този начин и на жителите на селото, да бъде трайно позволен.
Без закъснение ще стартират действия за ограничение скоростта на придвижването на МПС в този сектор. Жителите на Гложене упорстват да се сложи непрекъсната камера за видеоконтрол, защото главната причина за злополуките е скоростта, с която се движат водачите – доста над позволената за обитаемо място. Прави усещане, че участниците в ПТП са били най-вече локални поданици, които добре познават пътя, само че все пак са карали с превишена скорост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР