Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне

...
Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне
Коментари Харесай

Почистват скатовете по пътя за Рилския манастир след 18 август

Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще стартира след идните църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август). Това посочи Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) във връзка запитванията за организацията на придвижването при 27-ми километър.

В момента придвижването в права от 250 м се реализира в една лента. Участъкът е сигнализиран с нужните пътни знаци, а скоростта е лимитирана до 40 км/ч.Преминаването в сектора е безвредно и водачите би трябвало да бъдат спокойни.

Работата стартира незабавно след празниците в Рилски манастир, защото в избрани дни придвижването ще се стопира за малко, а заради интензивния трафик идната седмица това няма да е допустимо.

Движението ще се контролира от " Пътна полиция ", чиновници на Областно пътно управление-Кюстендил и пътноподдържащата компания.

За трайното подсилване на ската при 27-ми км следва провеждането на процедура по Закон за обществените поръчки за разработване на механически план за осъществяване на укрепителни и предпазни работи.

Целта е да се изяснят изискванията на срутищните процеси в региона, аргументите за тяхното пораждане и да се избегне сриване на скални маси върху пътното платно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР